Zupa sycąca z mięsem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniałe danie jednogarnkowe bardzo syte i rozgrzewające z dwóch rodzajów czystego mięsa wieprzowiny oraz drobiu. Nam bardzo smakowało, uwielbiam takie szybkie zupy. Idealna na jesienno - zimową chandrę.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    400 g schabu
    łyżka przyprawy do wieprzowiny
    8 dużych pieczarek
    cebula
    papryka czerwona
    3 litry rosołu
    przecier pomidorowy
    mąka pszenna
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zupa sycąca z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, pokroić w kostkę. Wrzucić do rondla obsypać przyprawą i smażyć aż wyjdą tzw. soki. Podlać rosołem i gotować. Pieczarki, paprykę oraz cebulę pokroić w kosteczkę lub paski. Dodać do zupy. Całość gotować do miękkości mięsa.
  • 2. Pod koniec gotowania wlać mąkę rozmieszaną w odrobinie wody, zagęścić zupę. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Porady

Podawać w bulionówkach ze świeżym pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Pieczarki Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować