zupa śliwkowa z makaronem Lubella jajeczna

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jeśli lubicie zupy owocowe to zupa śliwkowa jest sezonowym przebojem. Koniecznie ją wypróbujcie.

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki :
    1 kg śliwek węgierek
    2 litry wody
    szczypta soli do smaku
    2 łyżki cukru do smaku
    1/3 łyżeczki cynamonu
    3 goździki
    1/3 szklanki śmietany
    200 g makaronu 5 jajeczny Lubella

Zupa śliwkowa z makaronem lubella jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa śliwkowa z makaronem Lubella jajeczna 1. Śliwki wypestkować, wrzucić do garnka, zalać wodą . Dorzucić goździki oraz cynamon, cukier i sól. Przykryć i gotować do momentu, aż śliwki zaczną się rozpadać. Po ugotowaniu część śliwek wyjąć i przetrzeć przez sito aby zagęścić w ten sposób zupę. Na koniec dodać śmietanę aby wydobyć wyjątkowy smak zupy. Podawać z ugotowanym makaronem 5 jajecznym Lubella.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy