„Zupa” śledziowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W moim domu od zawsze w dni postne robi się tę zupę.

Składniki:

  • 50 dag solonych filetów śledziowych
    4 ogórki kiszone
    mały słoik marynowanych pieczarek
    2 jabłka
    cebula
    330 ml śmietany 18-proc.
    1,5 litra maślanki
    sól, pieprz

„zupa” śledziowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy kilka godzin (najlepiej przez noc). Jabłka i cebulę obieramy.
  • 2. Ogórki, pieczarki, jabłka, cebulę i śledzie kroimy w małą kostkę. Mieszamy
    ze śmietaną i maślanką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy