Zupa serowo-porowa z klopsikami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Szybka zupa serowo porowa z klopsikami.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mielone mięso: 200 gramów
    - cebula: 2 sztuki
    - por: 1 sztuka
    - białko: 1 sztuka
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - koperek posiekany: 1 łyżka
    - natka posiekana: 1 łyżka
    - ser topiony ementaler: 1 sztuka
    - bulion lub rosół: 1.5 litra
    - masło: 2 łyżki

Zupa serowo-porowa z klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowac wywar, bulion lub rosół (ja miałam z dnia poprzedniego ugotowany na skrzydełkach). Z mielonego, białka, soli i pieprzu uformowac małe pulpeciki wrzucic do wywaru zeby sie ugotowały. Wystarczy ok 7 minut. Po ugotowaniu wyjac na miseczke, odstawic.
  • 2. Na masle goracym przesmażam cebule w kostke i pora w krązki. Dodac warzywa do zupy, podgotowac 10 minut. Do zupy włozyc serek topiony, tak wymieszac zeby sie roztopił. Dodac duzo koperku, troche natki, doprawic do smaku pieprzem włozyc nasze pulpeciki. Zupa gotowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy