Zupa serowo-pieczarkowo-mięsna

  • wyświetlono: 272 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszna zupa idealna na obiad .

  • 45min

Składniki

2,5 l wody, 2 kostki rosołowe,średnia marchewka, 500g mięsa mielonego, 0.5kg pieczarek, por, 2 małe cebulki, 2 serki topione (ziołowy i śmietankowy), listek laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty.

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa serowo-pieczarkowo-mięsna

  • 1. Zagotować wodę z kostkami rosołowymi i marchewką pokrojoną w kostkę . Mięso mielone podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Pieczarki pokroić w plastry i wrzucić na patelnię .Gdy woda z pieczarek odparuje dodać pokrojony por i cebulkę. Poddusić chwilę i wrzucić do garnka razem z mięsem mielonym. Dodać serki topione, kilka listków laurowych i ziele angielskie. Doprawić solą i pieprze. Smacznego !

Porady

Z mięsa mielonego można uformować kuleczki które wystarczy wrzucić do gotującego się bulionu wtedy otrzymamy ładnie wyglądającą przystawkę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadszkola_babcimama_mnie_nauczylaobiad

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa pieczarkowa

Dodane przez: martix151

Zupa pieczarkowa z serowym tortellini

Ser i pieczarki to duet idealny,...

Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami

Dodane przez: Zielony Bankiet

Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami z indyka

Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami...

Zupa pieczarkowa

Dodane przez: kuchenny świat

Zupa pieczarkowa

Pyszna, aromatyczna i pożywna zupa...

zupka z mięsnymi kulkami

Dodane przez: leonkot

zupa z mięsnymi kulkami

ta zupa zasmakuje nawet największym...

Pieczarkowa

Dodane przez: Paula25

Zupa pieczarkowa

Pyszna, kremowa zupa pieczarkowa.

zupa pieczarkowa

Dodane przez: joanna1974

zupa pieczarkowa

jesienią częściej sięgam po przepisy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE