Zupa serowo-brokułowa

4.5 (161 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gdy zostało nam trochę rosołu z niedzieli, zamiast zupy pomidorowej warto przyrządzić z niego pyszną zupę serowo-brokułową z dodatkiem ziół oraz śmietanki.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr rosołu
    1 cebula
    2 łyżki masła
    2 ziemniaki
    1 brokuł
    400 gram sera żółtego
    1/2 szklanki śmietanki 30%
    1 łyżka ziół prowansalskich
    1 łyżeczka tymianku
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa serowo-brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym maśle. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i podsmażamy przez kilka minut.

    Wlewamy rosół i gotujemy 10 minut.

    Dodajemy podzielone na różyczki brokuły, ser pokrojony w kostkę, śmietankę oraz przyprawy i znów gotujemy 10 minut.

    Doprawiamy zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem i szczyptą soli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować