Zupa serowa z tymiankiem i czosnkiem

4.5 (149 ocen)

  • 30 min

Smaczna zupa serowa z tymiankiem i czosnkiem, doskonała w towarzystwie grzanek.

  • 30 min

Składniki:

  • 1l bulionu warzywnego lub drobiowego
    300g sera topionego (najlepiej różnych rodzajów gouda, cheddar, śmietankowy)
    100g sera lazur
    ząbek czosnku
    łyżka masła klarowanego
    tymianek, sól, czarny pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa serowa Ser

Zupa serowa z tymiankiem i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na łyżce masła klarowanego przesmażamy kilka sekund przeciśnięty czosnek. Podlewamy bulionem i podgrzewamy . Do bulionu dodajemy kawałki serków topionych i stale mieszamy aż się rozpuszczą. Doprawiamy do smaku tymiankiem, solą i świeżo mielonym pieprzem. Zupę serwujemy posypana lazurem pokrojonym w kostki i/lub grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować