Za równo zupy jak i ser uwielbiamy wszyscy stąd zupa serowa. Z dodatkiem małych wieprzowych pulpecików zaspokoi nawet duży głód. Sama zupa jest delikatna, przyjemnie serowa zaś pulpeciki dzięki cebuli z czosnkiem charakterne w smaku.
Zupa serowa z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pulpeciki:Cebulę i czosnek siekamy drobno, szklimy na rozgrzanym maśle, bułkę odsączamy z mleka.
Do mięsa dodajemy cebulę z czosnkiem,kajzerkę, bułkę tartą , jajko oraz przyprawy.
Wyrabiamy dłońmi masę z której formujemy malutkie pulpeciki.
2.Zupa:W garnku podgrzewamy wywar warzywny, dodajemy porcjami sery, podgrzewamy do momentu ich rozpuszczenia.
Zupę doprawiamy solą oraz pieprzem.
3.Zmniejszamy gaz do minimum , do garnka wkładamy pulpeciki.
Gotujemy kolejne 10 min.
4.Gorącą zupę podajemy z ugotowanym makaronem nitki.
Komentarze