Zupa serowa z pieczarkami i pulpecikami

4.37 (175 ocen)

  • 60 min

pyszna zupka

  • 60 min

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowe 500 gram
    pieczarki 500 gram
    serek topiony 3
    marchew 2
    cebula 1
    Kucharek - uniwersalna
    koperek pół pęczka
    sól do smaku
    czarny pieprz mielony
    bułka tarta 3 łyżki
    kostka rosołowa 1
    makaron
Wystaw ocenę:

4.37 (175 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa serowa z pieczarkami i pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Mięso mielone wkładamy do miski dajemy jajko, pół cebuli pokrojonej w kostkę i bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem i formujemy małe pulpety.
    2.Marchew obieramy myjemy i kroimy w talarki . Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni razem z marchewką.
    3.W garnek wlewamy około 2 litrów wody wrzucamy kostki rosołowe listek laurowy ziele angielskie i gotujemy.
    4.Pieczarki myjemy i kroimy w plastry następnie przesmażamy na złoty kolor.
    5.Przesmażoną cebulę z marchewką wrzucamy do gotującego się bulionu dodajemy przesmażone pieczarki wsypujemy drobny makaron ja dodałem literki.
    6.Dodajemy pulpeciki mięsne i gotujemy gdy makaron jest już gotowy dodajemy serki topione i posiekany koperek doprawiamy solą i pieprzem podgotowujemy 5 minut i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować