ZUPA SEROWA Z PARÓWKAMI I PIECZONĄ CUKINIĄ

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zupa serowa, kremowa podana z podpieczonymi, pysznymi parówkami, jest idealna na jesienne wieczory, smaczna i sycąca. Dodatkowo podałam ją z pieczoną cukinią i papryką, wyszła super pyszna.

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g ziemniaków
    100 g marchewki
    50 g selera
    1 łyżka masła
    1 litr bulionu
    sól, pieprz, papryka w proszku do smaku
    1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
    1 łyżka gęstej śmietany
    100 g serka kremowego gouda
    100 g parówek
    50 g żółtego sera żółtego, tartego
    100 g pokrojonej w kostkę cukinii
    50 g czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę
    2 łyżki oleju
    garść grzanek
    natka pietruszki do ozdoby
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ser

Zupa serowa z parówkami i pieczoną cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0dho39e 1. Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka z masłem i mieszając lekko podpiekamy. Po kilku minutach wlewamy bulion i gotujemy zupę 20 minut aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojony serek, mieszamy aż się rozpuści.
    Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dodajemy przeciśnięty czosnek.
    Całość blendujemy na gładki krem. Podgrzewamy i dodajemy część tartego sera żółtego, mieszamy aż się rozpuści.
    Na oleju podpiekamy drobno pokrojoną cukinię, paprykę i pokrojone ukośnie parówki, doprawiamy papryką i szczyptą soli do smaku.
    Na talerz nalewamy porcję zupy, kładziemy warzywa z parówkami i posypujemy serem, oraz grzankami. Dekorujemy natką pietruszki i podajemy. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Parówki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować