Zupa serowa z mini pulpecikami i makaronem

4.5 (157 ocen)

  • 1 godz. 20 min

pyszna, intensywnie serowa zupa z mięsnymi kuleczkami i penne :))

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 800g mięsa mielonego (z tej porcji ok. 40 mini kuleczek)
    1 jajko
    3 łyżki mąki
    1 łyżka ziół prowansalskich, majeranku i marynaty staropolskiej
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    sól
    1 duża cebula
    1 ząbek czosnku
    1,5l bulionu
    olej
    1op. serka topionego z ziołami
    opakowanie makaronu rurki
    kostka bulion na wędzonym boczku (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa serowa

Zupa serowa z mini pulpecikami i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przyprawić i odstawić do przegryzienia na ok. 30min. Wymieszać dokładnie z jajkiem i 1 łyżką mąki. Formować z powstałej masy mięsnej - małe kuleczki i obtaczać w mące.
    Cebulę pokroic w pióra, zeszklić na rozgrzanym oleju wraz z czosnkiem- przekrojonym na 4 części. Dodać mięsne kuleczki i delikatnie podsmażyć. Zalać bulionem. Doprowadzić do wrzenia. Można dodać kostkę bulionową na wędzonym boczku.
    Dusić wszystko pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania dodać serek topiony i gotować jeszcze do rozpuszczenia.


    Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Porcjami układać w miskach, zalewać serową zupą z pulpecikami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować