Zupa serowa z kalafiorem

4.5 (174 ocen)

  • 30 min

Przepyszna zupa serowa ze świeżym koperkiem.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:


    150 g sera gouda
    1 szklanka mleka
    1/2 kalafiora
    2 kostki rosołowe
    3 trójkąciki sera śmietankowego
    1 cebula
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki oleju
    sól i pieprz do smaku
    koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa serowa z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:

    Ser ścieramy na tarce jarzynowej i zalewamy zimnym mlekiem. Cebule drobno kroimy i przesmażamy na oleju.
    Posypujemy mąką i chwilę razem przesmażamy.

    Do garnka wlewamy 1,5 litra wody.
    Dodajemy kalafior podzielony na małe różyczki oraz kostki rosołowe.
    Gotujemy.

    Gdy woda będzie się gotować wkładamy do garnka serki i przekładamy cebule.
    Energicznie mieszamy by serki zaczęły się topić.
    Gotujemy.
    Na koniec dodajemy ser namoczony w mleku.
    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Przed podaniem posypujemy koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować