Zupa serowa z cynamonem i brązowym ryżem

0 (0 ocen)

  • 4 min

Szybka w przygotowaniu a jednocześnie bardzo smaczna i przede wszystkim syta.

  • 4 min

Składniki:

  • 200 g sera topionego gouda
    1 ½ l rosołu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka świeżo startego cynamonu
    1 woreczek ugotowanego ryżu brązowego
    przyprawa do potraw Kucharek

Zupa serowa z cynamonem i brązowym ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rosół zagotowujemy, dodajemy do niego jogurt i serki topione.
  • 2. Całość roztrzepujemy trzepaczką aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • 3. Przyprawiamy i dodajemy ryż.
  • 4. Równie dobrze smakuje z grzankami z chleba tostowego jak i z makaronem.
  • 5. W wersji light robię ją z mlekiem zamiast jogurtu a w wersji pikantnej z bazylią, mieloną papryką i odrobiną chilli :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy