Zupa serowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo polecam ten przepis, ponieważ jest niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 serki topione (po 10 dag każdy)
    1 średni por
    1 marchew
    1 łyżka mąki
    2 łyżki śmietany
    warzywa
    kostka rosołowa
    natka pietruszki
    sól

Zupa serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-244w0ki 1. Oczyścić por pokroić na plasterki, marchew oskrobać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Włożyć warzywa do garnka, zalać jednym litrem wody, gotować 15 min. Następnie dodać serki, kostkę rosołową i gotować, mieszając do momentu, aż serki całkowicie się rozpuszcza.
    Zabielić zupę śmietana wymieszana z maka i zagotować.
    Na talerzach posypać posiekana natkę pietruszki.

Porady

Podawać z kluskami lub grzankami. Można użyć zamiast serków topionych sera żółtego (miękki, łagodny smak) Podawać z białym winem wytrawnym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy