Zupa selerowa

4.49 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zupę szybko się robi, a przy tym jest lekka. Doskonała zarówno dla łasuchów, jak i osób ceniącychzdrowy styl życia.

Składniki:

  • ● 2 marchewki
    ● 1 duży seler
    ● kawałek pora
    ● mała pietruszka
    ● cebula
    ● ząbek czosnku
    ● udko z kurczaka
    ● 3 łyżki mleka
    ● koperek
    ● gałka muszkatołowa
    ● sól
    ● pieprz
    ● śmietana
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa selerowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotowujemy litr wody, wkładamy udko i gotujemy. Warzywa obieramy, myjemy i dodajemy do wy waru. Gotujemy do miękkości.
  • 2. Warzywa i mięso wyjmujemy, zostawiając seler i pietruszkę. Zupę miksujemy i zagotowujemy.
  • 3. Wlewamy mleko i dodajemy startą na tarce marchewkę. Ponownie zagotowujemy.
  • 4. Doprawiamy do smaku, posypujemy koperkiem, chwilę gotujemy na małym ogniu. Zupę podajemy z makaronem i polewamy śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować