Zupa sałatowa

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Obłędna w smaku i lekka jak chmurka zupa sałatowa z koperkiem i bekonem. Prosta i szybka w wykonaniu. Smakiem zachwyci każdego.

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 spora sałata lodowa
    Spora garść siekanego koperku
    Sól i pieprz do smaku
    1.5-2l bulionu (ja użyłam wody)
    250g gęstej śmietany 18%
    350g bekonu
    100g boczku
    1 łyżka mąki pszennej
    1.5-2 łyżki octu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa jarzynowa

Zupa sałatowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bekon i boczek pokroić w mniejszą kostkę i przesmażyć. Kapustkę pokroić w większą kostkę. W garnku zagotować wodę, wrzucić sałatę, sól i pieprz , ocet oraz bekon z boczkiem. Gotować ok 5 minut. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną zupy. Całość przelać do garnka, dodać koperek, gotować 10- max 15 minut.

Porady

Zupa najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy smaki dobrze się przegryzą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować