Zupa ryżowa z warzywami na domowym rosole

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczna i lekka zupa ryżowa z dodatkiem marchewki, cukinii i pora, przygotowana na domowym rosole. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szkl domowego rosołu
    3 marchewki
    150 g pora
    4 łyżki ryżu
    1 listek laurowy
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    1 cukinia ( 200 g )
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Zupa ryżowa z warzywami na domowym rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obieramy i myjemy, kroimy i wkładamy do gotującego się rosołu. Por myjemy i kroimy, wkładamy do zupy. Dosypujemy ryż i dodajemy listek laurowy, ziele angielskie. Cukinię myjemy i wycieramy z wody, kroimy na półplasterki i dodajemy do zupy, gdy marchew jest prawie ugotowana. Na samym końcu doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Natkę pietruszki kroimy na drobno i dodajemy do zupy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Marchewka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować