Zupa ryżanka

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonale rozgrzewa i jest lekkostrawna

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - skrzydełka (skrzydełka kurczaka na wywar): 4 sztuki
    - włoszczyzna: 1 pęczek
    - ryż: 0.75 szklanki
    - ziemniaki: 0.5 kilograma
    - kostka bulion: 1 sztuka
    - sół,vegeta,pieprz: 1 szczypta
    - natka pietruszki: 1 szczypta
    - ziele angielskie i liść laurowy: 2 sztuki

Zupa ryżanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa ryżanka 1. Ugotować wywar ze skrzydełek w 2 litrze wody.
    Dodać umyte i pokrojone w kostkę warzywa,dodać ziele angielskie ,liść laurowy.
  • 2. Gotować 15 minut potem dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i wsypać ryż.
  • 3. W trakcie gotowania wrzucić kostkę bulionową drobiową i doprawić solą,pieprzem,vegetą do smaku.
  • Zupa ryżanka 4. Zupę rozlać do talerzy i podawać z posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy