Zupa Rycerska

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię robić takie zupy, bo mam danie jednogarnkowe, bez potrzeby robienia drugiego dania. Mięso kurczaka z warzywami w sosie z dodatkiem kurkumy, która ze względu na właściwości nadaje potrawą barwę żółtą oraz intensywny smak.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg ziemniaków
    • ½ fileta z kurczaka
    • ½ kg pieczarek
    • Papryka czerwona
    • 200 ml przecieru pomidorowego
    • 1 łyżeczka kurkumy
    • 2 łyżeczki mąki pszennej
    • ½ szklanki śmietany 18 %
    • Wywar rosołowy lub kostka rosołowa
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania jednogarnkowe

Zupa rycerska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w drobną kostkę, zalewamy wodą, solimy i gotujemy
    Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju
  • papryka 2. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju pokrojone pieczarki oraz pokrojoną paprykę, doprawiamy solą oraz pieprzem
  • przyprawa 3. Gdy ziemniaki są już prawie dobre wlewamy wywar, dodajemy mięso oraz pieczarki z papryka
    Wlewamy przecier pomidorowy, wsypujemy kurkumę
  • zaprawka 4. Na koniec zupę zagęszczamy mąką rozrobioną w nie wielkiej ilości wody, chwilkę gotujemy
  • zupa 5. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurczak Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować