Zupa rybno - imbirowa.

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Prosta zupa o wspaniałym imbirowym aromacie.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - woda: 3 litry
    - marchewka: 1 sztuka
    - por: 1 sztuka
    - pietruszka korzen: 1 sztuka
    - seler-mały: 1 sztuka
    - imbir świeży kostka około 2 cm: 2 sztuki
    - makaron ryżowy nitki: 80 gramów
    - filet z mintaja: 2 sztuki
    - liście kapusty pekińskiej: 3 sztuki
    - sos sojowy: 6 łyżeczek

Zupa rybno - imbirowa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy. Kroimy na mniejsze części. Imbir obieramy i dzielimy na mniejsze części. Gotujemy w 3 litrach wody, aż do uzyskania wywaru.
  • 2. Wyciągamy warzywa by pozostał sam wywar. Pozostawiamy jednak imbir. Cały czas gotujemy.
  • 3. Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu i pozostawiamy w osobnym naczyniu.
  • 4. Kapustę pekińską szatkujemy. Filet kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do wywaru, gotujemy aż do momentu gdy ryba będzie miękka. Kapusta powinna pozostać lekko twardawa.
  • 5. Dodajemy przygotowany wcześniej makaron. Doprawiamy sosem sojowym. Podgrzewamy jeszcze chwilę i podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy