Zupa rybna z soczewicą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis jest improwizowany przeze mnie, nie spodziewałam się takiego efektu. Zupka palce lizać.

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 litra bulionu
    jedna duża marchewka
    duża pietruszka
    pół średniej wielkości selera
    1 papryka
    pół szklanki soczewicy czerwonej
    dwa duże ziemniaki
    ilość łososia wg uznania,zależy czy wolimy zupy bardziej treściwe czy mniej
    ziele angielskie
    liść laurowy
    kilka ziarenek kolendry
    łyżka koncentratu pomidorowego
    smietana

Zupa rybna z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać 1,5 litra wody, włożyć umyte wcześniej, obrane starte warzywa na tarce o dużych oczkach. Dodać odrobinę soli, ziele angielskie, kolendrę i liście laurowe. Ziemniaki obieramy,myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy. To samo robimy z papryką.Soczewicę opłukać i wrzucić do zupy.Dodajemy koncentrat i zaciągamy śmietaną. Na końcu włożyć kawałki łososia, doprawić zupę pieprzem i solą i gotować 5 minut. Zupę nalać do miseczek i posypać zielonym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy