Zupa rybna z owocami morza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa kroimy na małe kawałki. Cebulę oraz czosnek siekamy i szklimy. Dodajemy pokrojone warzywa i podsmażamy. Dorzucamy skórkę startą z pomarańczy. Smażymy jeszcze przez kilka minut. Zalewamy wodą i gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie. Ryby oczyszczamy z ości oraz skóry i kroimy na kawałki. Krewetki i małże myjemy - uszkodzone i otwarte sztuki wyrzucamy. Ugotowane warzywa rozdrabniamy blenderem na gładki krem. Dodajemy szafran i pomidory. Całość zagotowujemy i doprawiamy do smaku octem winnym, solą oraz pieprzem. Wrzucamy krewetki, małże oraz kawałki ryb i zupę gotujemy jeszcze przez około 5-7 minut. Małże, które się nie otworzyły, wyrzucamy.
Komentarze