Zupa rybna z owocami morza

4.96 (154 ocen)

  • 40 min

Gęsta zupa rybna z małżami i krewetkami. Jest naprawdę pyszna, a przy tym bardzo sycąca - idealna na chłodne dni!

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g filetów z dorsza
    400 g filetów z łososia
    500 g małży
    500 g krewetek
    1 por
    2 łodygi selera naciowego
    4-5 marchewek
    2 cebule
    4-5 ząbków czosnku
    1 pomarańcza
    1 puszka pomidorów
    ocet winny
    kilka nitek szafranu
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.96 (154 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa rybna

Zupa rybna z owocami morza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa kroimy na małe kawałki. Cebulę oraz czosnek siekamy i szklimy. Dodajemy pokrojone warzywa i podsmażamy. Dorzucamy skórkę startą z pomarańczy. Smażymy jeszcze przez kilka minut. Zalewamy wodą i gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie. Ryby oczyszczamy z ości oraz skóry i kroimy na kawałki. Krewetki i małże myjemy - uszkodzone i otwarte sztuki wyrzucamy. Ugotowane warzywa rozdrabniamy blenderem na gładki krem. Dodajemy szafran i pomidory. Całość zagotowujemy i doprawiamy do smaku octem winnym, solą oraz pieprzem. Wrzucamy krewetki, małże oraz kawałki ryb i zupę gotujemy jeszcze przez około 5-7 minut. Małże, które się nie otworzyły, wyrzucamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować