Zupa rybna z łososia

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

idealna na sycący obiad

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 300 g łososia ze skórą
    - 150g ziemniaków
    - 3 nieduże marchewki
    - 2 pietruszki
    - pół pora
    - 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
    - 2 kostki rosołowe
    - sok z połówki cytryny
    - sól
    - pieprz
    - koperek
    - 1 łyżka octu spirytusowego
    - papryka słodka mielona
    - 1 ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa rybna

Zupa rybna z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Od mięsa z łososia oddziel skórę. Rybę pokrój w kostkę, a skórę gotuj w garnku z wodą i rosołkami. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę, pora i pietruszkę pokrojone w plasterki. Kiedy się zagotuje wyjmij skórę z łososia z wywaru. Kiedy warzywa będą miękkie i wywar będzie się gotował dodaj koncentrat pomidorowy, ocet, sok z cytryny i czosnek przeciśnięty przez praskę do czosnku. Następnie dodaj sól, pieprz i koperek i paprykę słodką mieloną oraz pokrój w kostkę łososia którego także dorzuć do zupy. Gotuj przez 5 minut. Zupa gotowa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować