Zupa rybna z grzybami shiitake

0 (0 ocen)

  • 40 min

Nie dlatego, że piątek, ryba pojawiła się. Bardziej z lenistwa, bo do sklepu schodzić nie chciało nam się. Korzystamy z tego, co w lodówce...czyli sprzątanie lodówki.

  • 40 min

Składniki:

  • 400 g łososia ze skórą
    1 duża marchew
    1 duża pietruszka
    1 mały seler
    1/2 średniej cukinii
    1/2 zielonej papryki
    1/2 czerwonej papryki
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    150 g grzybów shiitake
    1 liść laurowy
    1 liść kaffiru
    8 łyżek ryżu
    szczypiorek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa rybna z grzybami shiitake - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa rybna z grzybami shiitake 1. Jarzyny obieramy, kroimy w zapałkę. Cukinię kroimy na plasterki, później na zapałkę.
    Grzyby czyścimy, kroimy na plasterki. Papryki kroimy w paski. Drobno siekamy natkę.

    Filet z łososia gotujemy razem (1,5 l wody) liściem laurowym i kaffiru przez 10 min. Rybę wyjmujemy, oddzielamy mięso od skóry, rozdrabniamy na mniejsze kawałki.

    Do wywaru rybnego wrzucamy warzywa (oprócz papryk), natkę, gotujemy 5 min, wrzucamy ryż i papryki i gotujemy do miękkości ryżu. Wrzucamy łososia, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować