Zupa rybna

0 (0 ocen)

Gotuję ta zupę tylko raz w roku....

Składniki:

  • -karp filet 20 dkg
    -dorsz filet 20 dkg
    -łosoś 20 dkg
    -masło 1 łyżka
    -cebula 1 sztuka
    -czosnek 1 ząbek
    -włoszczyzna 1/2 pęczka
    -tymianek 1/2 łyżeczki
    -cytryna sok 1 łyżka
    -sól
    -pieprz
    -cukier
    -śmietana opcjonalnie

Zupa rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-20m5qx6 1. Drobno posiekaną cebulę, podsmażyć na rozgrzanym maśle, dusić przez kilka minut.
    Włoszczyznę obrać, umyć i osuszyć na papierowy ręczniku. Zalać wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy, zagotować.
  • image-07fpk8k 2. Do gotującego się bulionu, dodać umyte kawałki ryby, cebulę z masłem, gotować 20 minut.
    Po tym czasie, dodać przeciśnięty czosnek przez praskę, tymianek, sok z cytryny , doprawić solą i pieprzem.
    Całość gotować jeszcze 1 minutę.
    Podawać z małymi kluseczkami albo drobnym makaronem.
    SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy