Zupa rybna

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Wędkarstwo to moje hobby. Gdy uda mi się złowić trochę linów lub płotek, gotuję z nich tę pyszną zupę. Przepis przesłała Anna Gurzyńska

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryby (słodkowodne np. płocie, okonie, pstrągi): 75 dekagramów
    - kasza jęczmienna (drobna): 1 szklanka
    - ziemniaki: 2 sztuki
    - marchewka: 2 sztuki
    - pietruszka: 1 sztuka
    - seler (kawałek): 0.25 sztuki
    - cebula: 3 sztuki
    - masło: 1 łyżeczka
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
    - liść laurowy: 3 sztuki
    - ziele angielskie: 3 sztuki
    - gałka muszkatołowa (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - vegeta (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz ziołowy (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz czarny (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - ostra papryka (mielona- do smaku wg. uznania): 1 szczypta
    - słodka papryka (mielona- do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ryba

Zupa rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa rybna 1. Ryby myjemy i oczyszczamy.
    Warzywa obieramy i myjemy.
  • Zupa rybna 2. Kaszę zalewamy wodą, gotujemy
    10 minut. Wkładamy
    warzywa, ziele angielskie, liść
    laurowy i ryby.
  • Zupa rybna 3. Z kostki przygotowujemy bulion
    i wlewamy do wywaru. Dodajemy
    masło i doprawiamy.
    Gotujemy 20 minut. Wyjmujemy
    liść laurowy i ziele angielskie.
    Rybę, marchewkę i ziemniaki
    kroimy i podajemy z zupą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować