Zupa rabarbarowo-truskawkowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Od czasu do czasu lubię sprawić moim dwóm synom i mężowi jakąś miłą kulinarną niespodziankę.

  • 45 min

Składniki:

  • ● 50 dag rabarbaru
    ● 50 dag truskawek
    ● 4 goździki
    ● skórka starta z cytryny
    ● 1/2 szkl. cukru
    ● 1/2 szkl. słodkiej śmietany 12-proc.
    ● łyżka mąki
    ● 1/2 łyżeczki cynamonu

Zupa rabarbarowo-truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar obieramy i kroimy
    w małe kawałki. Zalewamy 6
    szkl. wrzątku, wsypujemy goździki,
    cynamon i skórkę z cytryny.
    Gotujemy, aż rabarbar zmięknie, studzimy. Przecieramy,
    wsypujemy cukier. Mieszamy
  • 2. Mąkę mieszamy ze śmietaną
    i wlewamy do zupy. Ponownie
    zagotowujemy. Umyte i oczyszczone
    z szypułek truskawki kroimy
    w ćwiartki. Wkładamy do
    zupy tuż przed podaniem

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy