Zupa porowo ziemniaczana na mleku z boczkiem

0 (0 ocen)

Pyszna, rozgrzewająca zupa z porów i ziemniaków w postaci kremu.

Składniki:

  • dla 4 osób:
    2 pory (białe części)
    4 średnie ziemniaki
    3 szklanki mleka
    1,5 szklanki wody
    sól do smaku
    przyprawy: gałka muszkatołowa mielona, pieprz, imbir mielony,suszone liście kolendry
    kilka plasterków boczku
    3 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa porowo ziemniaczana na mleku z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory umyć, oczyścić i pokroić w plasterki. Zeszklić na maśle. Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę, dodać do porów. Całość zalać mlekiem i wodą, doprawić solą, przyprawami, gotować do miękkości. Zupę zmiksować na krem, doprawić solą i pieprzem, podawać z podsmażonym boczkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować