zupa porowo-ziemniaczana

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna zupa jarzynowa, idealna na pierwsze danie.

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 6-7 szklanek domowego bulionu drobiowego,
    2 duże pory,
    4 ziemniaki,
    1-2 marchewki,
    pietruszka,
    ćwierć małego selera korzeniowego,
    cebula,
    2 ząbki czosnku,
    natka pietruszki, sól, pieprz
    opcjonalnie 1/4 szklanki śmietanki 18 %

Zupa porowo-ziemniaczana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać i pokroić na kawałki, przesmażyć do zrumienienia (czosnek wrzucić na końcu). Zalać bulionem i gotować ok. 20-30 minut, do miękkości jarzyn. Pod koniec gotowania wlać śmietankę do smaku, doprawić i posypać natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy