Zupa porowo-serowa z grzankami

4.5 (187 ocen)

aromatyczna zupa

Składniki:

  • 1 por,
    2 ziemniaki,
    1 marchew,
    100 g serka topionego,
    sól, pieprz,
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
    2 łyżki startego żółtego sera,
    2 kromki chleba,
    4 łyżki masła,
    2 l bulionu drobiowego
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa porowo-serowa z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy w kostkę. Pora myjemy, kroimy w plastry.W garnku rozpuszczamy 2 łyżki masła, dodajemy pora, a następnie ziemniaki i marchew, podsmażamy, podlewamy bulionem, gdy składniki już zmiękną, dodajemy serek pokrojony w kostkę i pietruszkę, mieszamy aż ser się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Chleb kroimy w kostkę, podsmażamy na złoto na 2 łyżkach masła. Podajemy z zupą, wierzch posypujemy żółtym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować