zupa porowo-serowa

0 (0 ocen)

pyszna aromatyczna zupa

Składniki:

  • 2 łyżki masła
    2 ząbki czosnku
    3 młode pory (białe części)
    ziemniak
    litr rosołu
    sól ziołowa
    pieprz kolorowy
    gałka muszkatołowa
    150 g cheddara
    szczypiorek
    2 łyżki gęstej śmietany

Zupa porowo-serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym maśle podsmażamy zmiażdżony czosnek. Dodajemy pokrojone w talarki pory i drobno pokrojonego ziemniaka. Zalewamy wywarem solimy, pieprzymy. Gotujemy około 30 minut. Tuż przed podaniem dodajemy startą gałkę, starty ser i śmietanę doprowadzamy do wrzenia.Zupę podajemy posypaną szczypiorkiem i grzankami.

Porady

Jeśli lubimy zupy o gładkiej konsystencji możemy ją zmiksować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy