Zupa porowo- koperkowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zupa jest zdrowa, łatwa do zrobienia.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 pory- biała część
    2 cebule
    2 kostki rosołowe drobiowe
    0,5 kg mięsa mielonego
    serek topiony śmietankowy
    2 łyżki posiekanego kopru
    sól, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz w ziarnkach
    1 łyżka posiekanej pietruszki
    przyprawa do mięsa mielonego
    2 łyżki kaszy manny
    jajko
    2 łyżki masła

Zupa porowo- koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła i przesmażamy pokrojonego pora z cebulką.
  • 2. Do garnka wlewamy 2 litry wody, wrzucamy kostki rosołowe, dodajemy przyprawy i na gotujący się wywar wrzucamy małe pulpeciki, które robimy z mięsa mielonego z dodatkiem przyprawy, jajka i kaszy manny.
  • 3. Gdy pulpeciki się ugotują około 20 min. Wyjmujemy je , a do zupy dodajemy przesmażoną cebulę z porem i miksujemy blenderem. Dodajemy serek topiony, wkładamy pulpety i wsypujemy koperek i pietruszkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy