Zupa porowo- koperkowa

  • wyświetlono: 152 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zupa jest zdrowa, łatwa do zrobienia.

IlonaJ
  • 40min

Składniki

2 pory- biała część
2 cebule
2 kostki rosołowe drobiowe
0,5 kg mięsa mielonego
serek topiony śmietankowy
2 łyżki posiekanego kopru
sól, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz w ziarnkach
1 łyżka posiekanej pietruszki
przyprawa do mięsa mielonego
2 łyżki kaszy manny
jajko
2 łyżki masła

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa porowo- koperkowa

  • 1. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła i przesmażamy pokrojonego pora z cebulką.
  • 2. Do garnka wlewamy 2 litry wody, wrzucamy kostki rosołowe, dodajemy przyprawy i na gotujący się wywar wrzucamy małe pulpeciki, które robimy z mięsa mielonego z dodatkiem przyprawy, jajka i kaszy manny.
  • 3. Gdy pulpeciki się ugotują około 20 min. Wyjmujemy je , a do zupy dodajemy przesmażoną cebulę z porem i miksujemy blenderem. Dodajemy serek topiony, wkładamy pulpety i wsypujemy koperek i pietruszkę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodymama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa koperkowa na rosole

Dodane przez: rena123

Zupa koperkowa na rosole

Zamiast "nieśmiertelnej" pomidorówki...

Zupa koperkowa

Dodane przez: Marija 1958

Zupa koperkowa

Ta zupa od zawsze gości na moim...

image-01am9sh

Dodane przez: ewuska2016

Zupa koperkowa

Prosta i smaczna

image-06yo0bp

Dodane przez: JulkaTomeczek

Zupa koperkowa

Moja córeczka bardzo lubi zupki...

Zupa koperkowa z makaronem

Dodane przez: Gregorhspeed

Zupa koperkowa z makaronem

Pyszne połączenie zupy z makaronem.

Zupa koperkowa z ryżem

Dodane przez: marika1503

ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM

Zupa prosta do przygotowania, bardzo...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE