Zupa porowa z parówkami

4.5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zupę z porów wymyśliłam, modyfikując przepis na zupę cebulową. Pory bardzo lubię, więc pomyślałam, że zupa z nich będzie równie smaczna. I rzeczywiście – smakuje i moim rodzicom, i narzeczonemu.

Składniki:

  • ● 1-2 skrzydełka z kurczaka
    ● 25 dag parówek
    ● 2-3 pory
    ● łyżeczka curry
    ● sól
    ● 2 ząbki czosnku
    ● łyżka posiekanego szczypiorku
    ● 6-7 średnich ziemniaków
    ● 2-3 marchewki
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa porowa z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa porowa z parówkami 1. Ziemniaki i marchew obieramy,
    myjemy, kroimy w kostkę.
    Pora dokładnie myjemy
    i kroimy w krążki.
  • Zupa porowa z parówkami 2. Skrzydełka myjemy, zalewamy
    w garnku wodą i gotujemy
    na małym ogniu wywar. Dodajemy
    przygotowane warzywa,
    gotujemy na wolnym ogniu
    około 10-15 minut, aż warzywa
    zmiękną.
  • Zupa porowa z parówkami 3. Parówki obieramy z osłonek
    i kroimy w plasterki grubości
    0,5 cm. Ząbki czosnku przeciskamy
    przez praskę i razem
    z parówkami dodajemy do wywaru.
    Doprawiamy curry i solą
    do smaku, posypujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Por

Notka redakcyjna

PP_10-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować