Zupa porowa z mięsem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Niezwykle aromatyczna zupa przygotowana na bazie słodko - ostrego pora, sycącego mielonego mięsa, podana z chrupiącymi złocistymi grzankami to doskonały pomysł szybki, mocno rozgrzewający obiad na jesienne i zimowe dni.

  • 60 min

Składniki:

  • 500g mięsa wieprzowego z łopatki
    5 porów
    400g serka topionego śmietankowego
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    natka z pietruszki
    1,5l wody
    sól
    pieprz
    olej
    vegeta

Zupa porowa z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-11wu5kj 1. Mięso z łopatki zmielić maszynką do mielenia.
  • image-068vcrw 2. Pory dokładnie umyć, białą część pokroić w krążki, a cebulę i czosnek drobno posiekać. Serek topiony pokroić w grubszą kostkę.
  • image-01q3tve 3. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę z czosnkiem i mięso mielone, następnie dodać pory i chwilę dusić. Całość przełożyć do garnka, wlać wodę, zagotować, dodać sól, pieprz, vegetę i serek topiony. Gotować na małym ogniu aż do rozpuszczenia serka.
  • image-1hwmtxa 4. Zupę porową podawać z grzankami i posiekaną natką z pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy