Pyszna, delikatna i treściwa zupa. W dodatku jeśli mamy wcześniej przygotowany bulion, tę zupę przygotujemy w tempie ekspresowym.
0 (0 ocen)
Porady
Jeśli wiem, że będę gotowała zupę, dzień (lub wieczór :P) wcześniej przygotowuję sobie bulion. -2 l wody -1 porcja rosołowa -pęczek włoszczyzny -2 ząbki czosnku -1 cebula -4 ziarna ziela angielskiego -3 listki laurowe Porcję zalewam wodą, gotuję gdy zacznie się szumować zdejmuję pianę. Wrzucam obraną i umytą włoszczyznę i czosnek, dodaję opaloną na palniku cebulę, ziele i listki laurowe. Gotuję na bardzo wolnym ogniu około 2 godziny. Oczywiście czas gotowania można skrócić jednak zupka jest najsmaczniejsza właśnie na długo i powoli gotowanym, domowym bulionie.
Komentarze