Zupa porowa z białą kiełbaską

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na zupę porową. Przygotowana na domowym rosole smakuje wybornie. Polecam na obiad z domowym pieczywem.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 l domowego rosołu
    1 por ( biała część )
    2 marchewki
    2 duże ziemniaki
    4 małe białe kiełbaski
    natka pietruszki
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Zupa porowa z białą kiełbaską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa porowa z białą kiełbaską 1. Do garnka wlewamy rosół i zagotowujemy. Marchewki obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej i wkładamy do gotującego się rosołu. Por dokładnie myjemy i kroimy, dokładamy do gotującej się zupy.
    Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w dużą kostkę i wkładamy do garnka.
    Gdy warzywa są ugotowane dokładamy kiełbaski i solimy do smaku, gotujemy razem przez chwilę.
    Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

4.9 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zupa porowa

To może cię zainteresować