4 części białe pora
3 serki topione śmietankowe Hohland
1/2kg mięsa mielonego
2 1/2l wody
1/2kg pieczarek
jedna kostka rosołowa drobiowa
1 1/2 łyżki masła roślinnego
1 łyżka vegety
sól, pieprz, majeranek
Sposób przygotowania przepisu:
Zupa porowa babci
1.
Białe części pora pokroić wzdłuż, a potem drobniutko pokroić w poprzek, podsmażyć je na 1 1/2 łyżki masła. Zagotować wodę, dodać majeranek, sól, pieprz,( może być bez) kostkę rosołową i wrzucić pory z patelni. Gotować 10 min. , potem dodać drobno pokrojone pieczarki, dalej gotować 10min.. Następnie dodać serki topione i gotować aż się rozpuszczą - mieszać. Następnie robić małe kuleczki z mięsa mielonego nie smażyć. Wrzucić do zupy lekko obtoczone w bułce i gotować jeszcze 10min.
Mięso mielone przygotować jak na kotlety mielone.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze