Zupa porowa z wędliną

5 (183 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną zupę porową. Prosta i szybka w przygotowaniu z dodatkiem chudej wędliny i śmietanki. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży por - jasna część
    1 duża marchew
    0,5 l wody
    1 łyżka masła
    100 g szynki gotowanej ( wędlina )
    1 łyżka masła
    6 ziemniaków
    100 ml śmietanki 30 %
    sól
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa porowa z wędliną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie por czyścimy i myjemy, kroimy na drobno. Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej. Marchew wkładamy razem z pokrojonym porem do gotującej się wody. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, myjemy i dokładamy do garnka z warzywami, gotujemy do miękkości.
    Wędlinę kroimy w kostkę i przesmażamy na maśle. Dodajemy do ugotowanej zupy, wlewamy śmietankę i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować