Krem pomidorowo-ogórkowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

miła odmiana dla smakoszów kremu pomidorowo-ogórkowej

  • 40 min

Składniki:

  • 3puszki pomidorów
    4ogórki zielone lub jeden duży
    2 duże cebule
    2ząbki czosnku
    1,5litra rosołu drobiowego lub warzywnego
    przyprawy;bazylia,zioła prowansalskie,sól,pieprz,cukier do smaki
    kremówka według uznania

Krem pomidorowo-ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę pokroić w kostkę ,podsmażyć na maśle ,czosnek pokrojony bardzo drobno,dodać pomidory z puszki ,podsmażyć i połączyć z wywarem warzywnym ,dodać 3 starte ogórki na tarce,pogotować ,zmiksować (blender),na koniec dodać 1 ogórek starty i wlać kremówkę .(zioła do smaku przed zmiksowaniem)

Porady

Można podawać z grzankami albo drobnym makaronem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy