Zupa pomidorowo-chlebowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo pyszna zupka, a przy tym łatwa w przygotowaniu.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pomidory: 1 kilogram
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - kromki chleba tostowego: 4 sztuki
    - olej: 2 łyżki
    - kostka bulionowa: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta

Zupa pomidorowo-chlebowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory i cebulę kroimy w kostkę.Czosnek drobno siekamy. rondlu podgrzewamy olej i wkładamy cebulę,pomidory i czosnek.Dusimy 10 minut na średnim ogniu.W dwóch szklankach wrzątku rozpuszczamy kostkę bulionową i namaczamy w nim pokrojone w kostkę pieczywo.Podduszone pomidory miksujemy z bulionem i namoczonym pieczywem.Doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy