Zupa pomidorowa ze szpinakiem i kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

Pyszna , bogata w witaminy zupa .

Składniki:

  • 2 l bulionu wołowego

    1 cebula

    300 g szpinaku

    1 pietruszka

    2 marchewki

    3 ziemniaki

    100 g kaszy jaglanej

    200 g przecieru pomidorowego

    125 ml śmietany creme fine

    1 łyżeczka vegety

    szczypta harissy

    sól , pieprz

    1 łyżka maggi

    1 łyżeczka czosnku staropolskiego

    1 łyżka masła

Zupa pomidorowa ze szpinakiem i kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać .

    Szpinak umyć , poodcinać ogonki , posiekać .

    Cebulę zeszklić na maśle .

    Dodać szpinak , oprószyć vegetą i smażyć , aż szpinak zredukuje swą objętość .

    Zawartość patelni przełożyć do garnka , dodać obrane i pokrojone w kostkę : marchew , pietruszkę i ziemniaki .

    Gotować 15 minut .

    Po tym czasie dodać kaszę jaglaną , doprawić harissą , solą , pieprzem, maggi i czosnkiem staropolskim .

    5 minut przed końcem dodać przecier pomidorowy i śmietanę creme fine .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy