zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów

0 (0 ocen)

  • 20 min

Klasyczna pomidorówka w niecodziennym wydaniu. Taką zupę można jeść tylko latem, gdy pachnące pomidory dojrzewają na słońcu. Nic jej nie dorówna! Musisz spróbować!

  • 20 min

Składniki:

  • Pomidory 1 i ½ kg
    Marchew 4 sztuki
    Pietruszka korzeń 1 sztuka
    Seler – mały kawałek
    Seler naciowy – 2-3 łodyżki
    Por – 1 mała sztuka
    Śmietana – 1 małe opakowanie
    Koncentrat pomidorowy – 2 łyżki (opcjonalnie)
    Pieprz – świeżo zmielony
    Sól
    Cukier – 2 łyżeczki
    Natka pietruszki – posiekana 2-3 łyżki
    2 łyżki masła
    Olej lub oliwa z oliwek
    Woda –około 3 litrów

Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Marchew, korzeń pietruszki i seler obierz i pokrój w plasterki, słupki, kostkę lub każdy inny kształt.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy