Zupa pomidorowa z ryżem i bulgurem

0 (0 ocen)

Ulubiona zupa mojej 3 - letniej Córeczki :)

Składniki:

  • 1 skrzydło z indyka
    1 szyja z indyka
    2 l wody
    3 marchewki
    50 g ryżu
    50 g kaszy bulgur
    200 g przecieru pomidorowego
    1 łyżka vegety
    1 łyżeczka bazylii
    1 łyżeczka harissy
    sól , pieprz

Zupa pomidorowa z ryżem i bulgurem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydło i szyję z indyka zalać wodą , gotować ok. 30 minut .
    Usunąć " szumowiny " .
    Dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę , ryż i kaszę bulgur , gotować 10 minut .
    Dodać przecier pomidorowy , gotować kolejne 15 minut .
    Zupę doprawić vegetą , bazylią , harissą , solą i pieprzem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy