Zupa pomidorowa z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Pomidorowa, nie tylko po niedzielnym rosole jest pyszna.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 300 g żołądków drobiowych
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 mały seler
    200 g pieczarek
    2 liście laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    250 ml passaty pomidorowej
    2 pomidory z puszki
    ulubiony makaron
    natka pietruszki
    cukier
    sól, pieprz

Zupa pomidorowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki oczyszczamy, kroimy w paski. Zalewamy wodą, solimy i dodajemy liście oraz ziele angielskie (1,5 l), gotujemy przez 60 min.
    Marchew, pietruszkę, seler kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru razem z oczyszczonymi i pokrojonymi pieczarkami. Po chwili wlewamy passatę, wrzucamy pokrojone pomidory. Gotujemy dalej, przez następne 45 min. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Zupę podajemy z ulubionym makaronem i posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy