Zupa pomidorowa z makaronem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Aromatyczna zupa ,łatwa w przygotowaniu. Smak lata zatrzymany w własnoręcznie robionym przecierze z pomidorów malinowych.

  • 50 min

Składniki:


  • litr przecieru z pomidorów malinowych
    4 ząbki czosnku
    cebula
    3 łyżeczki oliwy z oliwek
    marchew
    2 łodygi selera
    1/2 l bulionu warzywnego
    1/2 pęczka natki pietruszki
    200 g makaronu muszelki
    sól ,pieprz

Zupa pomidorowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekałem. W garnku rozgrzałem oliwę i mieszając dusiłem cebulę z czosnkiem (2 min). Dodałem przecier pomidorowy ,gotowałem na małym ogniu 5 min. Marchew i seler pokroiłem w kostkę. Natkę posiekałem. Do pomidorów dodałem wszystkie warzywa ,bulion ,doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Gotowałem 20 min. Dodałem makaron i natkę ,gotowałem dalsze 12 min. Podałem od razu po przyrządzeniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy