Zupa pomidorowa z kiełbasą i ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Koniec nudy, choć schemat „po niedzielnym rosole, pomidorówka w poniedziałek” bardzo nam się podoba. Polacy przez dziesiątki lat stosują metodę, teraz „odkrytą” Zero Waste.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 litra rosołu drobiowego
    4 ugotowane marchewki
    400 g ziemniaków
    4 pętka kiełbasy śląskiej
    1 łyżka masła
    1 łyżka mąki
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa z kiełbasą i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa pomidorowa z kiełbasą i ziemniakami 1. Rosół został. Zwykły, drobiowy. Marchewki również zostały.

    Kiełbasę kroimy w talarki, ziemniaki w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju.

    Zalewamy rosołem, gotujemy 15 minut, dodajemy zasmażkę pomidorową.

    Na patelni roztapiamy masło, dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę oraz mąkę.

    Smażymy przez chwilę, rozrabiamy w chochli rosołu, dodajemy do całości, przekładamy pokrojone marchewki.

    Zagotowujemy.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować