Zupa pomidorowa z kaszą jęczmienną

4.51 (150 ocen)

  • 40 min

Znana wszystkim zupa pomidorowa w nowej odsłonie z kaszą jęczmienna, dzięki której jest gęsta i bardziej sycąca.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 ½ l bulionu mięsnego lub warzywnego
    150 g przecieru pomidorowego
    80-100 g kaszy jęczmiennej (mazurska perłowa gruba)
    2 marchewki
    posiekana natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.51 (150 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa z kaszą jęczmienną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion doprowadzam do zagotowania, dodaję przecier pomidorowy, mieszam. Kaszę przepłukuję kilka razy, dodaję do zupy. Jeśli mam marchew z gotowania bulionu dodaję ją pod koniec gotowania, jeśli mam surową wrzucam ją w tym samym czasie co kaszę. Gotuję na małym ogniu aż kasza będzie całkowicie miękka (ok. 20-25 minut), następnie odstawiam na 10-15 minut. Podaję posypaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować