Zupa pomidorowa z jarmużem

0 (0 ocen)

Pyszna , zdrowa zupa , która zasmakowała mojej Córci i mojemu Mężusiowi

Składniki:

  • 2 l bulionu wołowego

    200 g jarmużu

    2 łyżki masła

    2 marchewki

    200 g przecieru pomidorowego

    sól , pieprz

    1 łyżeczka domowej vegety

Zupa pomidorowa z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarmuż umyć i posiekać ( pozbawiając go łodyżek ) .

    Na patelni roztopić masło , przesmażyć na nim jarmuż .

    Do gotującego się bulionu dodać jarmuż i obrane , umyte i pokrojone w kostkę marchewki .

    Gotować 15 minut .

    Dodać przecier pomidorowy i gotować kolejne 5 minut .

    Zupę doprawić solą , pieprzem i domową vegetą .

    Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy