Zupa pomidorowa z fasolą

4.49 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Każdą porcję zupy możesz dodatkowo posypać 1 łyżką startego żółtego sera. Zupa jest sycąca, świetnie rozgrzewa. Swój bogaty smak zawdzięcza suszonym pomidorom.

Składniki:

  • • 1 puszka białej fasoli,
    • 1 litr bulionu drobiowego,
    • 120g suszonych pomidorów,
    • 400g krojonych pomidorów z puszki,
    • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,
    • 2 cebule,
    • 3 ząbki czosnku,
    • 3 łyżeczki oregano,
    • 100g makaronu świderki,
    • Olej do smażenia,
    • Sól,
    • Pieprz,
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa Rosół

Zupa pomidorowa z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa pomidorowa z fasolą 1. Suszone pomidory odsącz z oliwy i potnij w paski. Zalej je wrzącą wodą i odstaw do osiągnięcia temperatury pokojowej. Odcedź je.
  • Zupa pomidorowa z fasolą 2. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebule i czosnek obierz. Cebulę drobno posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę
  • Zupa pomidorowa z fasolą 3. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę. Pod koniec dodaj czosnek. Dodaj pomidory z puszki, koncentrat i oregano, smaż razem pod przykryciem około 10 minut, aż pomidory się rozpadną. W
  • Zupa pomidorowa z fasolą 4. tym czasie zagotuj bulion. Przełóż zawartość patelni do garnka. Pogotuj razem 10 minut. Dodaj fasolę i suszone pomidory, gotuj jeszcze 5 minut. Dopraw do smaku. Zupę zdejmij z ognia i wymieszaj z makaronem. Od razu podawaj.
  • 5. Każdą porcję posyp natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Notka redakcyjna

PP_02-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować