Zupa pomidorowa z fasolą

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

770 To szybka zupa pomidorowa z fasolą i ziemniakami. Jest smaczna i pożywna, stanowi ciekawą alternatywę dla tradycyjnej zupy pomidorowej.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka krojonych pomidorów
    1 puszka białej fasoli
    3-4 ziemniaki
    1 cebula
    1 łyżka oleju
    1 łyżka mąki pszennej
    Majeranek
    Pieprz, sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa Zupa fasolowa

Zupa pomidorowa z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Do garnka wlać fasolę wraz zalewą, dodać ziemniaki i zalać 1 litrem wody. Gotować do miękkości na małym ogniu. Do garnka dodać pomidory z zalewą. Zupę doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Dodać do niej mąkę, zasmażyć mieszając. Zasmażkę przełożyć do zupy, wymieszać, zagotować, w razie potrzeby jeszcze doprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała fasola Cebula Majeranek Pomidor Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować